Frijoles de Lata
En nem, velsmagende mexicansk ret, sprængfyldt med smag fra chili og hvidløg - og med proteiner fra bønnerne. Brug den som tilbehør til mexicanske retter eller lad den være det primære i aftensmenuen med f.eks. forskellige salater til.
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 4 ds kidneybønner
- 2 friske chilier (finthakkede)
- 1⁄2 tsk salt
Steg hvidløg ved høj varme i olie på en pande til de har fået farve. Tag dem af. Hak løg fint og steg det ligeledes ved høj varme på panden. Det steges i ca. 3 min. Kom bønnerne i samt væsken fra dåsen. De resterende ingredienser kommes i.
Retten skal simre ved moderat temperatur indtil meget af væden er fordampet og retten kogt ind. Bønnerne skal have lov at udkoge, så retten bliver grødet i konsistensen. Det tager omtrent 1 time.