Pizzasnegle dej - nem dej til luftige pizzasnegle
Det her er bare den bedste dej til pizzasnegle. Den er nem at arbejde med og giver de mest luftige pizzasnegle.
Ingredienser
til 16 stkPizzasnegle-dej
- 25 g gær
- 2 dl mælk eller vand
- 2 spsk olie
- 1 æg (gør pizzasneglene ekstra luftige)
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 425 g hvedemel (plus lidt ekstra til udrulning)
Derudover skal du bruge
- 250 g tomatsauce (købt eller hjemmelavet)
- 200 g revet ost
- 200 g skinkestrimler eller andet fyld
- evt. æg til pensling
Sådan laver du den bedste dej til pizzasnegle
- Rør gæren ud i mælk (eller vand). Tilsæt olie, æg, sukker og salt.
- Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen i ca. 6-8 minutter, til den er smidig og blød.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Rul dejen ud i en firkant (på ca. 36x50 cm) på et meldrysset bord.
- Fordel tomatsauce, revet ost og skinkestrimler eller andet fyld på dejpladen, og rul den sammen til en roulade.
- Skær rouladen ud i pizzasnegle på ca. 3 cm tykkelse, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensl pizzasneglene med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15-16 minutter.
Gode idéer til fyld i pizzasneglene:
Pizzasnegle med oksekødPizzasnegle med pepperoniVegetar pizzasneglePizzasnegle fyld
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål til opskriften herunder:
Kan pizzasnegle-dejen laves hurtigere?
Ja, du kan lave en hurtigere dej på to måder. Med den første metode kan du hæve mængden af gær til 50 gram og nøjes med at lade dejen hæve i 30 minutter. Form pizzasneglene, og lad dem efterhæve i 20 minutter, inden du bager dem.
Med den anden metode bruger du den gærmængde, der er angivet i opskriften, men bruger ovnen til at hæve dejen. Tænd for ovnlyset, og sæt et fad med lidt kogende vand i ind i bunden af ovnen. Lyset varmer ovnen en lille smule op, samtidig med at vandet skaber lidt damp, der får dejen til at hæve hurtigere. Sæt dejen ind, og lad den hæve i 20-30 minutter.
Kan man koldhæve dejen?
Ja, det kan man. Brug kun 10 gram gær, og lad dejen stå ved stuetemperatur i 45-60 minutter, så gæren aktiveres.
Kom herefter dejen i køleskabet, og lad den koldhæve i 8-24 timer.
Kan man erstatte hvedemel med groft mel?
Vil du have en lidt sundere dej, kan du godt erstatte 75-100 gram af hvedemelet med groft mel, f.eks. fuldkornshvedemel eller speltmel.
Brug ikke en større mængde groft mel end dette, for så vil pizzasneglene blive alt for tunge og kompakte, og ikke luftige og lækre, som man gerne vil have.
Fakta om opskriften
Måltid: Madpakke eller snack
Oprindelse: Det italienske køkken
Hvor mange pizzasnegle får man ud af 1 portion: Ca. 16 stk.
Tidsforbrug:
Tid til at lave dejen: 10 min.
Samlet hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: 15 min.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pizzasneglene
pr. pizzasnegl | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 180 kcal | 2887 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 336 g |
Protein | 9 g | 152 g |
Fedt | 6 g | 95 g |
Næringsberegningen er for de færdige pizzasnegle - altså både dejen og fyldet.