Dressing til salat
Virkelig god og nem dressing til salat, der kan laves med de ting, du har i skabet og varieres efter behov, så den kan passe helt perfekt til din salat. Den er klar på 2 minutter og smager dejligt frisk.
Olie-eddike dressing, vinaigrette eller krydderurtedressing? Her får du opskriften på en rigtig god grunddressing, der både kan bruges, som den er, eller tilsættes sennep og/eller krydderurter, hvis den lige skal have et ekstra pift.
Ingredienser
til 4 personer- 2 spsk eddike
- 2 spsk akaciehonning
- 4 spsk olie (gerne olivenolie, men andre former for olie kan også fint bruges)
- salt
- peber
- evt. 1 1⁄2 spsk dijonsennep
- evt. 3 spsk friske krydderurter (hvilke krydderurter skal jeg vælge?)
Sådan laver du salatdressingen
Kom eddike, akaciehonning og olie i en glasbeholder med tætsluttende låg. Ryst ingredienserne godt sammen. Har du ikke en passende glasbeholder, kan du piske eddike og honning sammen og dernæst piske olien i lidt ad gangen.
Smag dressingen til med salt og peber.
Du kan servere dressingen, som den er nu, eller lave enten en lækker vinaigrette eller en frisk urtedressing.
- Hvis du vil lave en vinaigrette, så tilsæt dijonsennep og ryst glasset igen.
- Hvis du vil have en frisk urtedressing til din salat, så tilsæt finthakkede krydderurter.
- Du kan også tilføje både sennep og krydderurter til dressingen.
Mangler du en god salat at servere til? Find lækre salater her
Hvilke krydderurter skal jeg vælge?
De forskellige krydderurter passer godt til forskellige salater. Til en tomatsalat eller italiensk inspireret salat passer basilikum rigtig godt til, og til en grøn salat vil jeg anbefale at bruge purløg og/eller persille, da det giver et ekstra pift, der passer godt til en simpel salat.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for dressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 424 kcal | 170 kcal | 682 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 10 g | 38 g |
Protein | 1 g | 1 g | 2 g |
Fedt | 36 g | 14 g | 57 g |