Glutenfri og laktosefri kage
Den lækreste kage, der både er glutenfri og laktosefri. Den er dejligt svampet og nem at bikse sammen.
Jeg brugte en form på ca. 22x32 cm til kagen. Se her hvis du vil bruge en anden størrelse form.
Ingredienser
til 1 form- 200 g mørk chokolade (vegansk hvis du vil være sikker på, det er 100% laktosefri)
- 5 æg
- 250 g sukker
- 25 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄2 tsk salt
- 125 g mandelmel
- 4 spsk olie
Sådan bager du den bedste gluten- og laktosefri kage
- Smelt chokoladen ved lav varme, og lad den køle lidt af.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse.
- Sigt kakaopulver, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt mandelmel, og vend det forsigtigt i med en dejskraber.
- Fold olien i og til sidst den smeltede chokolade. Sørg for at gøre det stille og roligt, så du bevarer luften i dejen.
- Hæld dejen op i en bradepande (ca. 22x32 cm) beklædt med bagepapir, og fordel den, så den er lige tyk over det hele.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 18-20 minutter
- Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den.
Se også:
Lækker glutenfri og laktosefri dessertGlutenfri gulerodskageGlutenfri brownie
Kan jeg bruge en form med en anden størrelse
Hvis du vil lave den lækre kage uden gluten og laktose i en anden størrelse form, kan du sagtens gøre det. Klikker du på pilen lige over ingredienslisten, kan du nemt omregne opskriften til den størrelse form, du vil bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
- 0,6 = ca. 20x20 cm
- 0,8 = ca. 20x30 cm
- 1 = ca. 22x32 cm
- 1,3 = ca. 26x35 cm
- 1,7 = ca. 32x38 cm
- 2,2 = ca. 35x45 cm (den store bradepande, der hører til ovnen)
Kan jeg bruge andet glutenfrit mel end mandelmel?
Ja, glutenfrit havremel det bedste alternativ, hvis du vil erstatte mandelmelet.
Hvordan opbevares kagen bedst?
Pak kagen ind i husholdningsfilm, og opbevar den på køl. Her holder den sig frisk og svampet i 2-3 dage. Du kan også sagtens fryse kagen ned.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker kage bliver der: Ca. 12-14 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for glutenfri og laktosefri chokoladekage
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 283 kcal | 3959 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 335 g |
Protein | 6 g | 82 g |
Fedt | 17 g | 245 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 14 stykker. Se kilder for beregningen her.