Græskarsuppe med bacon og fløde
Denne fantastiske græskarsuppe smager forrygende af hvidløg og rosmarin. Den er tilsat fløde, og det giver en dejlig cremet konsistens, der komplementeres af den sprødstegte bacon på toppen. En rigtig efterårssuppe.
Ingredienser
til 6 personer- 1 hokkaidogræskar
- 140 g bacon
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 3 kviste rosmarin
- 1 1⁄2 l vand
- 1 1⁄2 dl fløde
- salt
- peber
Sådan laver du suppen
Flæk hokkaidogræskarret og læg det med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det ved 200 grader i 25 minutter, og lad det køle lidt af.
Steg baconen sprød på en pande. Sæt det til side, og bevar lidt af fedstoffet på panden (jeg plejer at hælde det meste af fedtet fra).
Hak løg og hvidløg, og steg det i det resterende baconfedt.
Fjern skrællen og kernerne fra det bagte græskar. Kom græskarkødet op i en gryde sammen med de stegte løg, grøntsagsbouillon, rosmarinkviste og vand. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 30 minutter.
Fisk rosmarinkvistene op, og blend suppen, til den er helt cremet. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber.
Server suppen med den sprødstegte bacon på toppen.
Se også:
Smørbagt hokkaido