Grøn pastasalat
Lækker grøn pastasalat fyldt med grøntsager og en dejlig hjemmelavet pesto, der giver en skøn smag til den sunde ret. Pastasalaten er helt ideel til madpakken eller som en nem omgang aftensmad, og den kan også laves med kylling.
Ingredienser
til 4 personer- 300 g fuldkornspasta (eller grøntsagspasta)
- 1 hoved broccoli
- 200 g ærter
- 100 g spinat
- 1 rødløg
Pesto
- 80 g pinjekerner
- 2 bdt basilikum (store)
- 1 1⁄2 dl rapsolie (eller olivenolie)
- 30 g parmesanost
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Evt. med kylling
- 2 kyllingebryster
- olie
- salt
- peber
Kog pastaen efter pakkens anvisning, og lad den køle af. Skær broccolien i små buketter, og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække i et par minutter, og skyl dem derefter i koldt vand, så de bevarer lidt bid og den smukke grønne farve. Optø ærterne. Skyl spinaten, og skær den groft. Skær rødløg i halve ringe.
Vend alle ingredienserne til pastasalaten sammen.
Pesto:
Rist pinjekernerne gyldne på en pande, og lad dem køle helt af. Skyl basilikummen. Kom pinjekerner og basilikum i en minihakker eller foodprocessor sammen med olie, parmesanost og hvidløg, og kør på maskinen, til pestoen er jævn. Smag til med salt og peber.
Vend pestoen i pastasalaten.
Med kylling:
Hvis du vil have kylling i din pastasalat, skal du stege det i olie på en pande, til det er gennemstegt. Drys derefter med salt og peber, og lad kødet køle af, før du skærer det i mindre stykker og blander det i pastasalaten.