Hvide asparges med æg
Friske hvide asparges og hakkede æg i en vidunderlig vinaigrette med bl.a. purløg, dild og kapers.
Ingredienser
til 4 personer- 4 æg
- 12 asparges
- 2 spsk kapers
- 1 purløg
- 1 bdt dild
- 2 spsk dijonsennep
- 6 spsk rapsolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- salt
- peber
- evt. 1 tsk sukker
Fremgangsmåde
- Kog æggene i 9 minutter, så de er hårdkogte. Hæld derefter koldt vand over og lad dem køle af.
- Bræk de træede ender af de hvide asparges. Skræl aspargesene og damp dem i en gryde med ca. 1 cm vand i bunden - ca. 5 minutter under låg.
- Hak kapers, purløg og dild fint. Rør det sammen med sennep i en skål. Rør olien i lidt ad gangen.
- Pil de kogte æg og hak dem. Bland dem i dressingen og smag til med hvidvinseddike, salt, peber og evt. sukker.
- Anret de hvide asparges med æggevinaigretten ovenpå.
Tip:
En skøn ret i sig selv, men også rigtig lækkert med f.eks. røget eller varmrøget laks og/eller godt brød.
Se også:
Hvide asparges med bacon
- Publiceret d.
- 07.06.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Asparges ›
- Hvide asparges