Krabbesalat
Den bedste krabbesalat med en dejlig smag af krydderurter og et friskt strejf af citron. Og den er klar på kun 10 minutter.
Ingredienser
til 4 personer- 250 g krabbekød
- 2 bdt purløg eller dild (jeg brugte en blanding)
- 100 g mayonnaise
- 100 g creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
- salt
- peber
Sådan laver du krabbesalaten
- Bruger du krabbekød fra dåse, skal du starte med at lade det dryppe rigtig godt af. Bruger du frisk krabbekød, skal du hakke det.
- Skyl purløg og/eller dild, og hak det fint.
- Rør krabbekødet sammen med mayonnaise, creme fraiche, dild og purløg.
- Tilsæt citronsaft, og smag krabbesalaten til med salt og peber.
Tip:
Det smager også rigtig godt at lave krabbesalaten med en rød dressing i stedet for en krydderurtedressing - brug f.eks. den her lækre skaldyrsdressing.
Du kan også bruge krabbekød i disse skaldyrssalater:
Skaldyrssalat med avocado og mangoKrebsehalesalat med dild og asparges
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål herunder:
Hvor kan man købe krabbekød?
Du kan købe krabbekød på dåse i de fleste større supermarkeder. Vil du helst bruge frisk krabbe, skal du en tur til fiskehandleren.
Kan man servere krabbesalaten som forret?
Ja, den er super god at servere som forret. Du kan f.eks. anrette den helt simpelt på ristet brød, på små blinis pandekager eller som fyld i halve avocadoer. Pynt gerne med et drys friske krydderurter, så det ser ekstra flot ud.
Kan man bruge surimi?
Ja, du kan godt bruge surimi, men jeg synes, det giver den bedste smag at bruge "rigtig" krabbekød.
Gør krabbesalaten ekstra frisk
I opskriften har jeg holdt krabbesalaten helt enkel, men du kan sagtens gøre salaten ekstra lækker, f.eks. med fintsnittet mango, æble eller chili, der giver et friskt pift. Avocado og asparges passer også rigtig godt til, men sørg blot for at koge asparges let, hvis du vil bruge dem i salaten.
Fakta om opskriften
Måltid: Forret eller frokost
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 200 kcal | 269 kcal | 1075 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 2 g | 8 g |
Protein | 6 g | 9 g | 35 g |
Fedt | 19 g | 25 g | 101 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at der bruges creme fraiche på 18%.