Kyllingesalat med bacon og asparges
Hjemmelavet kyllingesalat med en ufattelig god kombination af grønne asparges og dejlig bacon. Den cremede dressing med purløg binder det hele sammen og gør pålægssalaten ekstra lækker. En elsket klassiker fra det danske køkken.
Ingredienser
til 4 personer- 1 l hønsebouillon
- 2 kyllingefileter
- 1 bdt asparges
- 6 skiver bacon
Dressing
- 2 spsk creme fraiche
- 6 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk hønsebouillon
- 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bring hønsebouillonen i kog i en gryde. Kom kyllingefileterne i, og skru ned, så det kun lige simrer. Kog fileterne i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedte. Tag dem op, og lad dem køle af.
Skyl imens aspargsene. Knæk den træede ende af, og kassér denne del. Skær det resterende i tynde skiver, og kom dem op i en skål. Sigt hønsebouillonen over aspargesstykkerne, og lad dem stå i fem minutter, til de er blevet lidt bløde, men stadig har bid. Sigt bouillonen fra, men gem den mængde, der skal bruges til dressingen, og lad denne køle af.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel baconskiverne herpå. Sæt dem i ovnen, og steg dem i ca. 15 minutter, til de er helt sprøde. (Baconen kan selvfølgelig også steges på panden.)
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen til dressingen, og tilsæt dijonsennep samt den kolde hønsebouillon. Snit purløg fint, og rør det i. Gem evt. lidt fintsnittet purløg til at pynte med. Smag til med salt og peber, men pas på ikke at give den for meget salt, da baconen også er saltet.
Skær eller riv de kogte kyllingefileter i passende stykker, og smuldr det sprødstegte bacon. Rør grønne asparges, bacon og kylling sammen med dressingen.
Smag kyllingesalaten til med salt og peber, og pynt evt. med lidt ekstra bacon samt purløg.
Se også:
Denne ekstremt lækre avocado-kyllingesalat.
Video: Den bedste kyllingesalat
Sådan laver du let den bedste kyllingesalat med bacon og asparges rørt med en dejlig cremet dressing:Lækre måder at servere kyllingesalaten på
Det er super godt at servere den lækre pålægssalat til forret eller frokost med ristet rugbrød til. Skal det være lidt mere kreativt, kan jeg anbefale disse serveringsmuligheder:
Lækre fyldte avocadoerFantastisk forretNemme salat wraps
Hvor lang tid tager det at lave?
Det tager ca. at bikse salaten sammen.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 335 kcal | 1342 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 9 g |
Protein | 19 g | 77 g |
Fedt | 28 g | 111 g |