Mini medaljer - opskrift på lækre små flødekager
Super god opskrift på lækre mini medaljer. De klassiske flødekager kender du nok fra bageren, men det er altså lidt sjovere at lave dem selv, og det er faktisk slet ikke så svært.
Ingredienser
til 30 stk- 1 portion mørdej (jeg brugte denne opskrift)
- 1 ps kagecremepulver
- 1⁄2 l mælk
- flormelis
- vand
- frugtfarve
- 3 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 30 friske blåbær
Lav mørdejen og rul den tyndt ud. Brug en udstikker til at lave de små kager. Jeg brugte en, der ligner en blomst.
Bag kagerne i 6-7 minutter ved 200 grader. Hold godt øje med dem, for når de først tager farve, kan de blive meget mørke i løbet af blot 1 minut. Lad dem efterfølgende køle helt af.
Bland pulveret til kagecremen med mælken efter anvisning på pakken. Stil den på køl, til den skal bruges.
Rør flormelis, vand og frugtfarve (jeg brugte en blanding af rød og blå) sammen til en tyk glasur. Smør den på halvdelen af mørdejskagerne.
Pisk fløden til flødeskum, og kom den i en pose med en stjernetyl. Sprøjt en cirkel i to lag på den anden halvdel af mørdejskagerne.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned i kagecremen, og rør godt rundt, så de er ligeligt fordel, og cremen er ensartet. Sprøjt cremen ned i midten af flødeskumscirklerne, og sæt mørdejen med glasuren ovenpå.
Sprøjt en lille ekstra dut flødeskum på midten af hver kage, og pynt med et blåbær.
Opbevar mini medaljerne på køl, til de skal serveres. De skal helst ikke stå for længe, for så bliver de små flødekager bløde.