Paleo burger med portobello
Skift de sædvanlige burgerboller ud med portobellosvampe, som er sundere end det hvide brød og især smager fortrinligt stegte. Endnu bedre (og sundere) bliver burgeren kun af den cremede avocadomos og friske grøntsager.
Ingredienser
til 2 personer- 8 portobellosvampe
- 1⁄2 ananas
- 1⁄2 agurk
- 2 tomater
- 1 løg eller rødløg
- salat
- 500 g hakket oksekød
- 3 avocadoer
- saften fra 1 limefrugt
- 2 fed hvidløg
- salt
- peber
Rens portobelloerne og krydr dem med peber.
Skræl ananas og skær den i tynde skiver. Skær ligeledes agurk og tomat i tynde skiver, og løg i ringe. Skyl salaten.
Form kødet til bøffer og krydr med peber. Steg dem i olie på en pande.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab det grønne frugtkød ud og mos det med en gaffel. Pres limesaften over. Hak eller pres hvidløg og rør det sammen med avocadomosen. Smag til med salt og peber.
Steg portobellosvampene med den flade side nedad i lidt olie på en pande. Vend dem og steg dem et kort øjeblik på den anden side. Tag dem af inden de skrumper alt for meget sammen.
Brug portobelloerne som "burgerboller" og byg din burger med det lækre fyld.
Næringsindhold for paleo burgerne
pr. burger | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 483 kcal | 965 kcal | 1930 kcal |
Kulhydrat | 30 g | 60 g | 120 g |
Protein | 33 g | 65 g | 129 g |
Fedt | 24 g | 48 g | 97 g |
Madplaner med opskriften
Paleo burgerne er med i 2 sunde madplaner, som du kan se her: