Rabarbermuffins
Fantastiske rabarbermuffins, der med rabarbernes søde og syrlige smag sender tankerne hen på sommer og sol. Der er yoghurt i dejen, og det gør muffinsene ekstra saftige og svampede, og så er de utroligt nemme at lave.
Ingredienser
til 11 stk- 100 g rabarber
- 1 spsk vaniljesukker
- 125 g smør (blødt)
- 125 g sukker
- 2 æg
- 1 dl naturel yoghurt
- 175 g hvedemel
- 1⁄2 tsk natron
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 1⁄2 dl mælk
Sådan bager du svampede rabarbermuffins
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Flæk rabarberne på langs, og skær dem i små tern. Vend stykkerne med vaniljesukkeret, og lad dem stå og trække, imens dejen laves.
- Pisk det bløde smør lyst og luftigt med sukkeret. Pisk æggene i ét ad gangen, og rør yoghurten i.
- Bland hvedemelet med natron og bagepulver, og sigt halvdelen i dejen. Vend det forsigtigt rundt, og vend derefter mælken i. Sigt det sidste mel i, og vend det med en spatel, til dejen lige præcis er ensartet.
- Fold rabarberstykkerne i dejen, og fordel den i muffinsforme.
- Bag dine rabarbermuffins i 20-25 minutter, til de er gennembagte.
Næringsindhold for muffins med rabarber
pr. muffin | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 214 kcal | 2355 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 268 g |
Protein | 4 g | 43 g |
Fedt | 11 g | 121 g |