Salat med perlebyg og æbler
De sprøde æbler og de fine små stykker af gulerødder løfter virkelige perlebygsalaten og gør den både let og frisk. Den passer rigtig godt til f.eks. fjerkræ, svinekød eller fisk.
Ingredienser
til 3 personer- 2 dl perlebyg
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 gulerødder
- 1⁄2 løg
- 1 bdt frisk timian
- 2 æbler
- 2 spsk citronsaft
Kom perlebyg og grøntsagsbouillon i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge (UDEN låg) i ca. 20 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern. Når perlebyggen har kogt i 20 minutter, kommes gulerodsternene i gryden og koger med i yderligere 5 minutter. Hæld derefter overskydende væde fra, og lad perlebyg og gulerødder køle af.
Hak løg og timian fint.
Skyl æblerne, og skær dem i tern. Pres citronsaft over - det forhindrer æblerne i at blive brune.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og servér salaten.