Tilbehør til pølser og grillpølser
Virkelig lækkert tilbehør til pølser, hvor du selv kan bestemme, om det skal være en kold kartoffelsalat eller en cremet spidskålssalat, der skal på bordet - du kan også lave begge, hvis dine grillpølser fortjener noget ekstra luksus.
Ingredienser
til 4 personerValgmulighed 1: Kold kartoffelsalat
- 1 kg kartofler
- 100 g gulerødder
- 1⁄2 bdt forårsløg (eller purløg)
- 100 g radiser
- 250 g creme fraiche
- 75 g mayonnaise
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 3⁄4 spsk sukker eller honning
- salt
- peber
Valgmulighed 2: Spidskålssalat
- 1⁄2 spidskål (lille) eller grøn salat
- 100 g gulerødder
- 1⁄2 bdt forårsløg (eller purløg)
- 100 g radiser
- 250 g creme fraiche
- 75 g mayonnaise
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 3⁄4 spsk sukker eller honning
- salt
- peber
Sådan laver du tilbehøret
Først skal du vælge, om du vil lave en kold kartoffelsalat eller en cremet spidskålssalat. Du kan også lave begge dele - det er den samme dressing, der bruges til begge to, så det er ekstra nemt.
Valgmulighed 1: Kold kartoffelsalat til pølser
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle helt af.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Du kan også rive dem, hvis du synes, det er nemmere.
Skyl forårsløg eller purløg, og snit det fint. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Lav nu dressingen ved at blande alle ingredienserne sammen og smage til med salt og peber.
Vend kartoflerne og grøntsagerne i dressingen.
Valgmulighed 2: Cremet spidskålssalat
Skyl spidskål, og snit det fint. Skræl gulerødder, og snit dem i tynde strimler.
Skyl forårsløg (eller purløg) og radiser, og snit begge dele fint.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
Bland kålen sammen med de øvrige grøntsager og dressingen - så er den klar til servering.
Se også:
Lækkert tilbehør til grillmad
Hvor meget grøn salat skal jeg bruge?
Hvis du vil bruge grøn salat i stedet for spidskål, skal du bruge 2 hjertesalater til 4 personer.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Så lang tid tager spidskålssalaten at lave:
Så lang tid tager kartoffelsalaten at lave: 50 min.
Passer godt til: Grillpølser, frankfurtere, pølser i det hele taget.
Næringsindhold for kartoffelsalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 478 kcal | 1913 kcal |
Kulhydrat | 47 g | 187 g |
Protein | 8 g | 30 g |
Fedt | 28 g | 111 g |
Næringsindhold for cremet spidskålssalat
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 305 kcal | 1220 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 38 g |
Protein | 4 g | 17 g |
Fedt | 27 g | 109 g |
Sådan gør du dressingen sund
Hvis du gerne vil lave dressingen lidt sundere, kan du erstatte creme fraiche og mayonnaise med fedtfattig fraiche 5% eller 9%.
Mere lækkert tilbehør til grillpølser
Er du på udkig efter mere nemt tilbehør til grillpølser, kan jeg anbefale disse opskrifter:
BaconmajsNemme spyd med grøntsagerTilbehør til grill (sommersalat, kartofler og majskolber)
Skal der også lækkert brød på bordet, er dette hjemmebagte hvidløgsflute helt perfekt.