Indisk dahl - nem og lækker opskrift
Lækker opskrift på indisk dahl, der er super nem at lave. Ingredienserne skal blot steges af, og derefter passer retten sig selv på komfuret. Imens kan du evt. lave en skøn raitadressing.
Ingredienser
til 2 personer- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 30 g ingefær
- 250 g tomater (evt. fra dåse)
- olie til stegning
- 2 tsk karry
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1⁄2 tsk kardemomme
- lidt chiliflager
- 2 tsk tomatpuré
- 150 g røde linser
- 1⁄2 grøntsagsbouillonterning
- 4 dl vand (kogende)
- salt
- peber
- 3 spsk naturel yoghurt
- 1⁄4 limefrugt
Evt. raitadressing:
- 2 dl naturel yoghurt
- 1⁄2 agurk
- 1⁄2 fed hvidløg
- 1⁄2 tsk spidskommen
- salt
- peber
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1⁄4 limefrugt
Tilbehør
- evt. frisk koriander
- evt. naanbrød
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint. Skyl tomaterne, og hak dem fint. Bruger du tomater fra dåse, er dette ikke nødvendigt.
Kom lidt olie i en stor gryde, og lad det blive varmt. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien ved høj varme sammen med karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse med et par minutter. Kom derefter tomaterne i gryden, og steg dem med et par minutter.
Hæld linserne i gryden. Tilsæt bouillonterningen og det kogende vand, og bland det hele godt sammen. Lad din dahl simre i 30-40 minutter, til linserne er bløde, og retten er godt sammenkogt. Smag til med salt, peber, lidt yoghurt, limesaft og evt. flere krydderier.
Raitadressing:
Hæld yoghurt i en skål. Skyl agurken, og skær den i små tern. Pres hvidløg, og rør det i yoghurten sammen med agurketern, spidskommen, salt og peber.
Skyl, og hak koriander, og bland det i yoghurten sammen med limesaft.
Servér den indiske dahl med masser af frisk koriander, raitadressing og naanbrød.
Tip:
Rester af den indiske dahl kan nemt trylles om til de lækreste vegetarfrikadeller
Næringsindhold for dahl og raita
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 97 kcal | 565 kcal | 1129 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 63 g | 127 g |
Protein | 5 g | 31 g | 62 g |
Fedt | 3 g | 18 g | 35 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på dahl og raita - ikke naanbrød eller andet tilbehør.