Paprikagryde med kylling
Fantastisk paprikagryde med saftig kylling, cremet paprikasovs og sprød bacon på toppen. Den smager vildt godt og er en garanteret succes hos både store og små. Servér f.eks. med ris eller kartoffelmos til.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g bacon
- 4 kyllingefileter
- salt
- peber
- 2 løg
- 2 røde peberfrugter
- evt. lidt olie
- 3 spsk paprika (mild)
- 1 spsk tomatpuré
- 3 1⁄2 dl fløde
- 1 1⁄2 dl mælk
- 1 dl vand
- 1 spsk ketchup
- 1 hønsebouillonterning
- 1 bdt persille
Sådan laver du kylling i paprikasovs
Start med at stege baconen sprød på en pande. Skær imens kyllingefileterne ud i mundrette stykker, og krydr dem med salt og peber. Læg den stegte bacon på et stykke fedtsugende papir, og steg kyllingestykkerne i baconfedtet. Tag stykkerne op, og læg dem til side.
Hak løg fint, og skær peberfrugterne i tern.
Kom evt. lidt olie på panden, hvis der mangler fedtstof, og svits løg og peberfrugt ved middelsvag varme, til løgene er klare, og peberfrugterne begynder at blive bløde.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og svits det med i fem minutter. Rør fløde, mælk, vand og ketchup i, og smuldr bouillonterningen i. Lad sovsen simre ca. 10 minutter.
Kom bacon og kylling i, og varm det godt igennem. Gem evt. lidt sprødstegt bacon til at drysse over retten inden servering. Smag til med salt og peber.
Hak persillen, og vend den i retten inden servering. Hold evt. lidt tilbage til pynt.
Skal det være endnu nemmere?
Hvis det skal være ekstra nemt, kan du i stedet lave denne mega lækre paprikagryde i ovn.
Hvad kan man servere til?
Det er rigtig lækkert med både ris, pasta og kartoffelmos til.
Skal der serveres lidt grønt til retten, kan jeg anbefale disse lækre opskrifter:
Lækre blomkålsrisSmørstegt spidskålSuveræn bønnesalat med feta
Obs! Styrken på paprika kan variere
Vær opmærksom på, at der kan være stor forskel på styrken af paprika. Denne opskrift er lavet med en meget mild en af slagsen, men har du en paprika med en mere kraftig smag, er det muligt, at du skal bruge mindre paprika end angivet i opskriften.
Kan paprikagryden fryses?
Ja, gryderetten egner sig fint til at fryse ned.
Kan retten laves dagen før?
Retten kan sagtens laves dagen i forvejen, faktisk får sovsen kun en endnu bedre smag af at trække lidt i køleskabet.
Næringsindhold for paprikagryden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 752 kcal | 3006 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 63 g |
Protein | 42 g | 169 g |
Fedt | 57 g | 229 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve paprikagryden - ikke tilbehøret (f.eks. ris eller pasta).