Shish kebab
Rigtig god opskrift på shish kebab - saftige kebabspyd med hakket kød og den lækreste krydrede smag. Vælg selv, om du vil lave dem med oksekød eller lammekød.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g hakket oksekød eller hakket lammekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg (stort)
- 1 frisk chili (kan undlades, hvis du ikke er til stærk mad)
- 1⁄2 bdt persille
- 3 tsk spidskommen
- 2 tsk koriander
- 2 tsk paprika
- 1 æg
Derudover
- 8 grillspyd
- lidt olie til stegning
Sådan laver du shish kebab
OBS! Hvis du bruger spyd af træ, skal du starte med at lægge dem i blød i vand.
Rør det hakkede oksekød godt sammen med salt til en homogen fars.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl chili og persille, og hak begge dele fint.
Bland løg, hvidløg, chili og persille i farsen sammen med spidskommen, koriander, paprika og æg.
Ælt farsen godt sammen, og del den i det antal kebabspyd, du vil lave.
Form hver farsklump til en aflang frikadelle rundt om spyddet.
Tilberedning på panden, grillen eller i ovnen
Steg spyddene på en pande (eller grillpande) i lidt olie ved middel varme, til de har en god stegeskorpe og er gennemstegte (det tager ca. 8-10 minutter afhængig af tykkelse).
Du kan også grille spyddene på en kul- eller gasgrill ved direkte varme, men så er det en god idé at smøre olien på kødet i stedet for på grillristen.
Vil du lave spyddene i ovnen, skal de bages ca. 15-17 minutter ved 200 grader.
Se også:
Krydrede oksefrikadeller i fad med grøntsager og tomatsovs
Hvor mange spyd bliver der af opskriften?
Der bliver 8 spyd ud af grundopskriften til 4 personer.
Hvad betyder shish kebab?
Shish kebab kommer fra Tyrkiet og betyder grundlæggende 'stegte kødspyd' sammensat af de tyrkiske ord 'şiş', som betyder spyd, og 'kebap', som betyder stegt/grillet kød. Traditionelt set laves shish kebab med fåre- eller lammekød.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det tyrkiske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for shish kebab
pr. grillspyd | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 141 kcal | 282 kcal | 1127 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 4 g | 15 g |
Protein | 14 g | 28 g | 112 g |
Fedt | 9 g | 17 g | 68 g |
Er de keto?
Ja, med kun 4 gram kulhydrater per person er de særdeles keto-venlige. Samtidig er der masser af protein i spyddene, som giver en god mæthedsfornemmelse, der er vigtig på en keto diæt.
Dressing og andet tilbehør til kebabspyddene
Det er rigtig lækkert at servere f.eks. hjemmelavede fladbrød og kogte ris eller quinoa tabouleh til. Og så må vi endelig ikke glemme en god dressing:
Creme fraiche dressing med krydderurterHummus med peberfrugtYoghurt dressing til falafel og andet arabisk mad
Du kan også se denne nemme opskrift på tilbehør til falafel - det passer også rigtig godt til shish kebab.