Nytårsdessert tapas
Den bedste opskrift på dessert tapas, der er perfekte til nytår. De kan nemlig sagtens laves i forvejen, og så får du hele 3 forskellige slags kage ud af den samme grundopskrift, så det er ekstra nemt.
3 forskellige kagetapas i én opskrift
Opskriften tager udgangspunkt i, at man laver én stor portion kagebund og 3 forskellige slags chokoladeganache. På den måde er det ekstra nemt at lave en flot dessert tallerken med tre forskellige slags kagetapas.
Flere gode idéer til nytårsdessert tapas
Inden vi går videre ned til opskriften på tapas desserterne, vil jeg også lige tippe dig om de her idéer til en rigtig festlig dessert tallerken:
Små kager til festMini flødebollerCitron macaronsKransekagestykkerJordbær dyppet i chokolade
Og lad os så komme i gang med at lave dessert 😀
Ingredienser
til 6 personer- 250 g marcipan
- 250 g smør (stuetemperatur)
- 150 g sukker
- 3 æg (stuetemperatur)
- 75 g hvedemel
Chokoladeganache
- 75 g mørk chokolade (til mørk chokoladeganache)
- 100 g lys chokolade (til lys chokoladeganache)
- 100 g hvid chokolade (til hvid chokoladeganache)
- 1 1⁄2 dl fløde
Pynt
- 20 g pistacienødder eller mandler
- 3 hindbær
- 6 blåbær
- evt. 3 brombær
- 1 økologisk citron
- 1 passionsfrugt
- lidt ekstra hvid chokolade
- evt. skovsyre eller mynte
Start med at lave kagebunden
Tag smør og æg ud af køleskabet ca. 30 minutter før, du går i gang, så de kan få stuetemperatur.
Riv marcipanen groft, og pisk det godt sammen med blødt smør og sukker, til du har en lys og luftig masse.
Pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt hvedemel, og vend det forsigtigt i dejen.
Beklæd en lille bradepande eller et ildfast fad på ca. 25x20 cm med bagepapir.
Hæld dejen op i bradepanden, og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, eller til den er færdigbagt. Lad kagen køle helt af.
Lav de forskellige slags chokoladeganache
Hak de forskellige slags chokolade helt fint, og kom dem op i hver sin skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld 1/3 af fløden over den hvide chokolade, 1/3 af fløden over den lyse chokolade og 1/3 af fløden over den mørke chokolade. Lad det stå 1 minut.
Rør hver ganache godt sammen. Er der stadig lidt chokolade, der ikke er smeltet, kan du give hver ganache 5 sekunder ad gangen i mikroovnen, til det sidste er smeltet. Rør godt rundt efter hver omgang.
Dæk de tre slags chokoladeganache med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i ca. 30 minutter, til de har sat sig lidt.
Sådan pynter du nytårsdesserterne
Skær kagebunden ud i små mundrette stykker, eller stik den ud med en udstikker på ca. 4,5-5 cm i diameter.
Kom de tre slags chokoladeganache op i hver sin sprøjtepose (evt. med forskellige tyller i, så du får forskellige udtryk på tapaskagerne). Er ganachen blevet lidt for kold til at kunne sprøjtes ud, kan du varme sprøjteposen med ganachen op med hænderne.
Sprøjt de forskellige slags ganache ud på kagestykkerne. Nu kan nytårsdesserterne sagtens kommes på køl til dagen efter, hvis du gerne vil lave dem i forvejen.
Pynt på kagerne med mørk chokoladeganache
Hak pistacienødder eller mandler helt fint, og drys nødderne over den mørke chokoladeganache. Pynt evt. med små blade af skovsyre.
Pynt på kagerne med lys chokoladeganache
Skyl de forskellige slags bær, og skær hindbær og brombær i halve. Placér bærrene på den lyse chokoladeganache, og pynt evt. med små blade frisk mynte.
Pynt på kagerne med hvid chokoladeganache
Brug en kartoffelskræller, og skræl lange tykke strimler af citronskallen. Skær hver tykke strimmel i helt tynde strimler. Halvér passionsfrugterne, og skrab flager af den hvide chokolade med en kniv (eller hak det fint).
Top den hvide chokoladeganache med lidt passionsfrugtkerner, de tynde strimler citronskal og et drys hvide chokoladeflager.
Anretning
Du kan selv vælge, om du vil portionsanrette de små desserter, så hver gæst får en tallerken med én af hver kage på, eller du kan anrette alle tapaskagerne på ét fad, så man selv kan tage, som jeg har gjort herunder:
Se også:
Flotte mini kager (nem opskrift)Nytårsdessert
Kan de laves dagen før nytårsaften?
Ja, det kan de. Du kan sagtens bage kagebunden og sprøjte dem med ganache dagen før nytårsaften, så de små tapas kun skal toppes med det friske pynt umiddelbart inden servering.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det spanske køkken
Hvor mange tapaskager er der pr. person: 3 stk. (1 af hver slags på hver dessert tallerken)
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: 40 min. (inkl. tid til at lave kagebunden, ganache og pynt)
Køletid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for de små desserter
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 961 kcal | 5768 kcal |
Kulhydrat | 70 g | 418 g |
Protein | 13 g | 77 g |
Fedt | 70 g | 419 g |
Næringsberegningen pr. person tager udgangspunkt i, at man spiser 3 små kager hver (én af hver slags).
Flere lækre idéer til den ultimative tapas menu
Få mere inspiration til den lækreste tapas menu til nytårsaften herunder:
Lækre carpaccio tapasTapas med ristet rugbrød og laksSalat til tapasGodt brød til tapas